fbpx

10 redenen waarom je bij WLC Trainingen in Mijdrecht moet kickboksen

Als je dan geen zin krijgt om direct te beginnen, dan weten wij het ook niet meer!

Waarom kickboksen bij WLC Trainingen in Mijdrecht?

Wat is één van de stoerste sporten die je kunt beoefenen? Juist, kickboksen! Dan hebben we het niet over wedstrijden maar lekker aan de conditiewerken met behulp van de bokszak.

Je kunt ook duo trainingen doen dan houdt je tegenstander een kussen vast waar je op moet slaan en trappen of je gaat sparren met elkaar. Met kickboksen gebruik je dus je handen en voeten en dat maakt het juist zo leuk en uitdagend!

Kickboksen is een enorm intensieve training en het is dan ook de ideale manier om overtollig vet te verbranden. Het is een total body work-out waarbij je al de spieren in je lichaam gebruikt.

Je spant zelf spieren aan waarvan je niet eens wist dat je ze had. Door de hoge intensiteit worden pieken in je metabolisme bereikt, wat ervoor zorgt dat je veel calorieën verbrandt.

Hier komen onze 10 redenen waarom jij

zou moeten kickboksen bij WLC Trainingen.

I

1. CALORIËN VERBRANDEN

Je verbrandt per intensieve kickboks workout (van 1 uur) tussen de 400 en 800 calorieën. Yihaa!

I

2. KRACHT OPBOUWEN

Naast het verbranden van calorieën train je ook elke spier in je lichaam. Dus ook een strakke, toned body is het resultaat van flink kickboksen.

I

3. VERDEDIGING

Je zelfvertrouwen kan er van groeien. Door stoten op te vangen, gericht te leren trappen weet je waar je toe in staat bent en dat je niet klein te krijgen bent.

I

4. CONDITIE

Naast verbranden en kracht heb je ook flink wat uithoudingsvermogen nodig om het een uur vol te houden.

I

5. KENNIS

Onze vaste trainer Ron is SKMO gecertificeerd kickbostrainer. Dat wil zeggen dat hij een rijks erkend trainer is. Daarbij begeleidt hij verschillende wedstrijdvechters zowel voor, tijdens, als na hun toernooi. Ron kan iedereen de fijne kneepjes van het kickboksen bijbrengen door zijn ruime ervaring en kennis met je te delen. Dit is zo belangrijk want kickboksen lijkt heel makkelijk, maar is met een slechte trainer zeer blessure gevoelig

I

6. SIXPACK

Je gebruikt alle spieren. Maar vooral de spieren rondom je core worden belast. Je moet steeds indraaien en alle kracht komt eigenlijk uit je buik. Probeer dat maar eens te doen met een slappe buik.

I

7. EXPLOSIVITEIT

Door de explosiviteit van de training train je ook je hart en vaatstelsel. Dat is dus overal goed voor.

I

8. ANDERE SPIEREN

Je traint dus ook andere spieren en bewegingen dan bij klassieke cardio sporten zoals hardlopen, zwemmen of fietsen. Omdat de bewegingen, als het goed is, niet alledaags zijn (je slaat niet dagelijks iemand in elkaar hoop ik) train je dus andere bewegingen.

I

9. AFREAGEREN

Beetje geïrriteerd om die vervelende collega? Loopt je hoofd over van gedachten? Heb je je kapot geërgerd aan het verkeer? Met kickboksen verzet je je gedachten. Je slaat letterlijk alles van je af en daarna ben je helemaal zen.

I

10. SOCIAAL

Bij WLC is het altijd gezellig. Je traint met een gezellige groep mensen die zin hebben om een uur keihard te werken, maar ook met elkaar te lachen. Het maakt niet uit hoe goed je bent, hoe je er uit ziet of hoe oud je bent. Iedereen komt met 1 doel; een leuke les waarbij resultaat voorop staat.

Bij WLC Trainingen kun je altijd een gratis proefweek aanvragen.
Dat kun je hier doen.

Wij bieden verschillende kickbokslessen aan.  Zo hebben we kickbokstrainingen, maar ook conditietraining en een techniek/conditieles. Tijdens deze laatst genoemde les neemt Ron de technieken met je door om zodat je met goede techniek mooie stoten en trappen kunt maken. Ideale les voor beginners, maar ook voor gevorderden die meer uit hun trainingen willen halen. Want met een betere techniek behaal je meer resultaat.

Kom de lessen van Ron zelf ervaren. Ervaar dat je les krijgt van een prof, een echte kickbokstrainer en niet van iemand die zijn diploma met een pakje boter heeft gehaald.

Lees ook

Aankomen en afvallen tijdens stressvolle periodes

Aankomen en afvallen tijdens stressvolle periodes

Aankomen en afvallen tijdens stressvolle periodes.  Je gewicht bepaalt niet of en wat je waard bent!Aankomen en afvallen tijdens stressvolle periodes. Op dit moment zijn er veel mensen die bang zijn voor het aankomen van extra kilo's en het niet willen lukken met...

Resultaat Fit Challenge Back in Shape programma van wlc trainingen

Resultaat Fit Challenge Back in Shape programma van wlc trainingen

Resultaat van het Fit Challenge  Back in Shape programma Je krijgt er zelf zin in om mee te gaan bij de volgende editie!Jolanda's resultaten van het Fit Challenge "Back in Shape" programma.   ik ben erachter gekomen tijdens de Fit Challenge bij WLC Trainingen dat...

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten tijdens de corona lockdown. Kun jij jezelf die soms oh zo nodige schop onder je kont geven?Hoe blijf je gemotiveerd om te blijven sporten? Het gemotiveerd blijven om te blijven sporten kan in de huidige situatie lastig zijn. Met...