fbpx

binnen 5 weken op haar streefgewicht, dus 5 kilo Afgevallen! 

HOE? DOOR ONZE FIT CHALLENGE EN HAAR 100% INZET

5 sterren cliënte Christel heeft zichzelf de Fit challenge cadeau gedaan als goede start van 2019. En wat voor start heeft zij gemaakt! Van een “couch potato” naar een fitmama in 5 weken. De resultaten liegen er niet om.

Heb jij dat zetje nodig om te beginnen met sporten? Laat Christel je inspireren, lees haar verhaal over hoe zij deze ommezwaai heeft gemaakt. 

Snel-Afvallen-Back in Shape-WLC- Trainingen- Mijdrecht

Op het moment van inschrijven waren er zo’n 11 maanden verstreken na mijn zwangerschap en vond ik het tijd om het roer om te gooien. Vanaf de zwangerschap probeerde ik enerzijds op mijn eetgewoontes te letten door, voor mijn gevoel, voor gezonde maaltijden en tussendoortjes te kiezen. Maar zodra er een ongezond alternatief (taart/koek/etc.) voorbijkwam gaf ik mij daar ook met gemak aan over zonder er iets anders voor te laten. Daarnaast ging er ieder weekend wel minimaal 1 zak chips doorheen, genuttigd in combinatie met een wijntje. Allemaal heel gezellig, maar onbewust eet je dan toch behoorlijk wat meer dan je nodig hebt, waardoor er eerder gewicht bij kwam dan af ging. Tijd om het roer om te gooien en te leren hoe je écht goed bezig kunt zijn met eten, oftewel: tijd voor een Fit Challenge!

Voorafgaand aan de Fit Challenge was het mijn intentie om minimaal 1 keer per week te sporten, maar een excuus was gemakkelijk te verzinnen door drukke overige bezigheden, waardoor dit soms resulteerde in 0x per week sporten. Ook het wandelen in de lunchpauze, wat ik voor mijn zwangerschap toch zeker 3x per week deed, verruilde ik vaak voor het zitten in de kantine. Sinds de Fit Challenge sport ik 2 – 3 x per week en daarnaast wandel ik (bij droog weer) in iedere lunchpauze een half uur (met stevige tred). Ook in de weekenden is het mijn streven om minimaal 1 dag een uur te wandelen of fietsen.

Fit challenge WLC Trainingen grapje dieet afvallen gezondeten sporten

Inmiddels ben ik over de helft en voel ik mij top!

Binnen 5 weken zijn dit mijn resultaten

  • -5 kilo kwijt
  • -8 cm rondom mijn navel kwijt
  • -5 cm rondom mijn taille kwijt

In de afgelopen weken heb ik het trainingsgewicht van diverse oefeningen kunnen verhogen, is mijn snelheid van het doorlopen van de oefeningen verhoogd en na iedere training voel ik mij weer zeer voldaan.

Ook op het gebied van eten krijg ik steeds meer rust. Na het ontvangen van het voedingsadvies (beperking van het aantal calorieën en verdeling van de koolhydraten/eiwitten/vetten) was/is het zeker even stoeien om dagelijks een juiste verdeling te creëren.

Maar met de tijd gaat dit steeds beter en krijg ik het gevoel steeds beter te begrijpen wanneer je goed bezig bent qua eten. Bewuste keuzes maken op het gebied van voeding, met de vrijheid soms ook bewust een minder goede keuze te maken, geeft mij mentaal een stukje rust.

Het is voor mij de combinatie die het leuk maakt; het leren over voeding middels de workshops en de informatie die je aangereikt krijgt, het experimenteren met nieuwe recepten, het maken van ‘betere’ keuzes op het gebied van voeding en dat alles in combinatie met het trainen onder begeleiding van Willem/Marjolein. Hierdoor boek je resultaten, wat in mijn geval na 5 weken -5kg is en op diverse plekken enkele centimeters eraf. Dat zorgt in mijn geval voor nóg meer motivatie om zo door te gaan.

“Mijn AH HA moment van de Fit Challenge is dat het eigenlijk heel simpel is”

Als je met een calorietekort aan de slag gaat (dus minder calorieën innemen dan dat je op een dag nodig hebt / verbruikt) dan zul je afvallen. En dat het er daarbij nog niet eens echt aan ligt wat je eet. En daarnaast dat eiwitrijke voeding ervoor zorgt dat je langer een verzadigd gevoel hebt.

WLC Trainingen Mijdrecht circuit training crossfit afvallen sporten bootcamp kettlebell FitChallenge Back in Shape

Wat ik het prettige vind bij WLC is de persoonlijke aandacht, de laagdrempeligheid en de kennis van Willem en Marjolein die zij (indien gevraagd) graag met je delen (maar zeker niet opdringen). In het verleden heb ik bij diverse andere sportscholen getraind. Veel grootschaliger, daardoor erg op eigen houtje trainen zonder begeleiding en zonder dat je echt gemotiveerd wordt om jezelf te verbeteren.

Het is nét dat opstapje dat je vaak nodig hebt naar een nieuwe levensstijl. Wil jij weer plezier krijgen in het sporten, door resultaten te boeken en een ritme hierin te krijgen?  En daarnaast aan de slag met je voeding om bewustere keuzes te kunnen maken, inzicht te krijgen in een juiste voedingswijze door hier zelf mee te experimenteren (waardoor je het naar eigen wens/voorkeur in kunt vullen)? 

Dan zou ik zeker aanbevelen om mee te doen aan de Fit Challenge. Het zorgt er echt voor dat je ogen worden geopend en dat je een nieuwe levensstijl ontwikkelt die vol te houden is (zonder aan de slag te moeten met allerlei diëten die op de lange termijn niet vol te houden zijn)! En dat je bij een ’terugval’ jezelf ook eenvoudig weer kunt herpakken en weer verder kunt gaan met een gezonde levensstijl (waarbij het niet erg is om een keer een dag te zondigen). 

Christel Fit Challenge WLC TrainingenIk wist niet goed wat ik kon verwachten van de Fit Challenge en of het er echt voor zou zorgen dat ik gewicht zou verliezen en me lekkerder te voelen (zonder honger te moeten lijden); maar ik zou het iedereen, die fitter wil worden en/of aan zijn/haar gewicht & voedingspatroon wilt werken, aanbevelen!Groetjes, Christel.

×