fbpx

De APK voor je Lichaam: de foamroller

We doen van alles om een gezond en fit lichaam te hebben en houden. We trainen hard, we eten goed en slapen 8 uur per nacht. Toch gebeurt het soms dat je stijver bent dan normaal of zelfs een blessure oploopt.Vervelende dingen die je makkelijk kunt voorkomen en, in het geval van een blessure, zelfs sneller kunt helpen genezen

Wij organiseren een workshop op 10 november, om je te leren hoe je dit kunt doen.

Onze levensstijl zorgt er voor dat we soms vast gaan zitten op bepaalde plaatsen, we krijgen zogeheten knopen. Deze knopen beperken ons in onze bewegingsuitslag en leiden op termijn zelfs tot pijnklachten. Door regelmatig met een foamrol aan de slag te gaan kun je deze knopen, ook wel triggerpoints genoemd, aanpakken.

Maar foamrollen alleen is geen tovermiddel

Als je online research doet naar de effecten van foamrollen beloven velen je het volgende;1. Zorgt voor een goed herstel van de spieren2. Verwijdert de pijn en symptomen die trigger points veroorzaken3. Verbetering van de range of motion (de bewegingsuitslag)4. Verbetert de bloedcirculatie in de spier5. Verbetert de flexibiliteit6. Verhelpen van stijve spieren7. Blessure preventie8. Verbetering van de doorbloeding9. Goedkoper alternatief voor professionele massages

Dat zijn een heleboel voordelen en deels is dit ook waar. Alleen is het niet helemaal wat het lijkt. De effecten van de foamrol zijn tijdelijk, je houdt je lichaam als het ware voor de gek. Je moet dus iets doen met die tijdelijke effecten van soepelheid en extra bewegingsruimte.

En dat is nu net wat we je tijdens de workshop gaan leren.

  • Wat moet je nu precies doen om een blijvender effect te hebben van het gebruik van de foamrol?
  • Welke spieren moet ik rollen om het gewenste effect te krijgen?
  • Kan ik nog meer doen om het effect te verbeteren?
  • Wanneer moet ik de foamrol pakken om er effect van te hebben?Dit zijn allemaal vragen waar je tijdens de workshop een helder antwoord op gaat krijgen.

We zullen deze workshop voor een groot deel ook met een “Mylogenics pet “ op geven om zo inzicht te geven in alle verbindingen die in je lichaam lopen. Denk aan bindweefsel en spierverbindingen. Met andere woorden gaan we je leren om op deze manier blessures te voorkomen en sneller te genezen of om verlichting te creëren. Zo ga je ervaren dat je soms bijvoorbeeld schouderklachten kunt oplossen door je voeten los te rollen.Na afloop van de workshop is de foamrol die je gebruikt hebt van jou. Die mag je dus mee naar huis nemen om thuis het geleerde in de praktijk te brengen. 

DATUM: 10 november 2018 TIJD: 11:15 – 12:30 uurKOSTEN: 49,00 euro (incl. eigen foamrol om mee naar huis te nemen)

Meld je aan via onderstaand formulier om hier bij te zijn!

Voor- en achternaamTelefoonnummerE-mailadresBerichtVerstuur je bericht