fbpx

Het foamrollen wordt vaak aangeraden en gebruikt om stijve spieren los te maken.

Wij willen jullie voorstellen aan SMRT Core. De foam roller is een onderdeel van self myofascial release techniek (SMRT) en (nog) niet heel bekend in Nederland, maar de foam roller is absoluut onmisbaar voor elke (top)sporter.

Gebruik van de foam roller zorgt voor:- een betere flexibiliteit/mobiliteit- een groter bewegingsuitslag (range of motion)- een vermindering van littekenweefsel en verklevingen (knopen),- een vermindering van de spierspanning en voor een betere kwaliteit van bewegen.

Gebruik van de foam roller zorgt ervoor dat je beter kan functioneren en daardoor wordt de kans op blessures veel kleiner. Daarnaast is de foam roller onmisbaar bij core strength & stability training voor sterke rompspieren en lichaamshouding. Gebruik de foam roller in de warming up en dit zal helpen met het spierherstel waardoor de verlate spierpijn kan worden voorkomen.

[thrive_link color=’purple’ link=’https://wlc-trainingen.virtuagym.com/webshop/workshops-2′ target=’_blank’ size=’medium’ align=’aligncenter’]Inschrijven doe je hier![/thrive_link]

Inhoud Workshop Het gebruik van de foam roller lijkt kinderspel maar in werkelijkheid is dit anders. Het gebruiken van de foam roller is in het begin best moeilijk, zeker als je ook over een slechte en/of verkeerde lichaamshouding beschikt. Wanneer je de technieken beheerst dan is de foam roller een waardevol bezit, zeker ook om zowel de flexibiliteit als de mobiliteit te verbeteren.

Deze workshop staat geheel in het teken om de foam roller te leren beheersen en te leren waarvoor je de foam roller kunt gebruiken. Hierdoor kun je optimaal voordeel behalen uit het gebruik van de foam roller.

Wanneer: 7 juli 2018Tijd: 11:15 uur – 12:30 uur

Programma:1) Introductie + theorie van de foam roller2) Foam roller technieken in de praktijk3) Core strength & stability training4) Correctie en herstel van klachten en blessures5) Verbeteren van flexibiliteit en mobiliteit

BONUS! De foamrol die je gebruikt tijdens de workshop krijg je aan het einde mee naar huis! Zo kun je thuis met regelmaat je spieren los rollen en blessures verhelpen en voorkomen.

De kosten voor deze workshop bedragen 49,00 euro inclusief een foamrol.

[thrive_link color=’purple’ link=’https://wlc-trainingen.virtuagym.com/webshop/workshops-2′ target=’_blank’ size=’medium’ align=’aligncenter’]Inschrijven doe je hier![/thrive_link]