fbpx

Weet jij waarom je eet wat je eet?

Dit jaar zijn we op 12 januari met 26 deelnemers onze nieuwste challenge gestart. Met deze “back in shape” editie pakken we niet alleen het lijf aan in de sportschool, maar gaan we nog meer werken aan nieuwe en sterke gewoontes om die kilo’s, die er tijdens deze 10 weken afgezwoegd worden, er ook af te houden.

10 weken de tanden op elkaar, je best doen op de sportschool en in de keuken is nog wel vol te houden, maar het gaat er om wat erna gebeurt.

 

 

Tijdens challenge hebben we verschillende workshops & presentaties gepland. Eén van die workshops was bijvoorbeeld; van vullen naar voeden.Deze workshop had als doel om meer inzicht te krijgen in de reden WAAROM je hetgeen eet DAT je eet. Dit gaan beseffen is wederom een puzzelstukje in leren volhouden van gewenst gedrag.

Waarom eet jij?

Er zijn redenen waarom we eten, maar ook wat we eten. Sta jij er bij stil wat de reden is dat je eet?

Het meest functionele om te doen, is uiteraard eten om jezelf te VOEDEN. Eten heeft echter vooral de laatste 100 jaar ook andere rollen gekregen. Sociale rollen, maar ook emotionele, waardoor de primaire rol van voeding, namelijk het lichaam voeden met de benodigde energie en bouwstenen, veranderd is naar VULLEN.

De reden waarom je je misschien vult in plaats van voedt is bijvoorbeeld:

  • Troost
  • Verveling
  • Beloning
  • Eten omdat je lekkere trek hebt
  • Gezelligheid

Om erachter te komen waarom je eet wat je eet zijn we met de groep aan de slag gegaan met opdrachten.Nu aan jou om een stap te zetten om je huidige levensstijl te veranderen:Beantwoord deze vraag voor jezelf, en ga ermee aan de slag:Wat eet je en drink je tussendoor, maar vooral waarom?Wie weet waar je achter komt, en kun je daar een nieuwe gewoonte tegenover zetten? Lastig? we helpen je hier graag bij! Mail ons gerust of reageer onder deze post. 

SUCCES!

×