fbpx

Zwanger zijn.

Mijn grootste en mooiste avontuur mag ik nog eens meemaken. Maar dit keer doe ik het anders!

Zwanger zijn.

Een van mijn grootste avonturen uit mijn leven. En ik mag deze bijzondere reis nog eens maken! Nu ik halverwege dit nieuwe avontuur ben realiseer ik mij, hoe anders ik in dit avontuur sta, dan in mijn eerste zwangerschap. 

Ik begon mijn eerste zwangerschap zo onervaren (logisch ook), en dacht ik te weten hoe ik ermee om moest gaan qua trainen tijdens en na mijn zwangerschap. Ik was immers “maar” zwanger. ik had nergens last van en kon zonder problemen lekker doorsporten. En dat deed ik ook. 

Ik deed nog aan paaldansen tot een maand of 5, gaf veel fysieke lessen in de week zoals paaldansen, essentrics, bootcamp, kettlebell & personal training in Mijdrecht. En heb daarin niets aangepast qua trainen. Ik luisterde naar mijn lichaam, kon ik dit nog? Ja, oke…dan kon ik doorgaan. Ik had geen aangepaste zwangerschapstraining. Achteraf, is dat de stomste fout die ik gemaakt hebt.

21 weken zwanger (2020)

Hier een instapost van mijzelf. Waarin ik 4 weken na de bevalling doodleuk weer begin met krachttraining. Ik ben 3 december bevallen, en 1 januari was ik weer bij WLC Trainingen in Mijdrecht te vinden. 

Ik was goed hersteld van mijn zwangerschap

Vond ik zelf. Want hoe leuk en fijn het ook was om “gewoon” lekker door te kunnen trainen tijdens mijn zwangerschap. En vooral de draad van mijn leven weer snel op te pakken na mijn zwangerschap. Want “ik had maar een baby gekregen” “ik was goed hersteld” en “ik kan best wat hebben” bleek dat later niet de beste keuze te zijn geweest.

Sterker nog, ik werd keihard teruggevloten door mijn lichaam. Met daarna een lange weg van herstellen met dagelijkse specifieke oefeningen. Wat uiteindelijk wel heeft geleid dat ik nu specialist ben op het gebied van pre- en postnatale fitness. Maar ik had dat toch veel liever eerder geweten.

Hier een instapost van mijzelf. Waarin ik 4 weken na de bevalling doodleuk weer begin met krachttraining. Ik ben 3 december bevallen, en 1 januari was ik weer bij WLC Trainingen in Mijdrecht te vinden. 

Krachttraining tijdens mijn zwangerschap nu.

Nu pak ik het anders aan tijdens mijn zwangerschap en zwangerschapstraining. En ligt mijn focus nog steeds op fit, sterk en gezond te blijven tijdens mijn zwangerschap.
Maar ben ik nu ook al bezig om te werken aan mijn herstel. Mijn trainingen zijn gericht op het behouden van mijn spiermassa, en het versterken van mijn core en bekkenbodem.

Krachttraining doe ik nog steeds, en ook nog lekker zwaar. Maar ik weet nu waar ik op moet letten en ik voel nu al dat dit zoveel anders is dan tijdens mijn eerste zwangerschap. Hoe lang ik dit kan doen, is de vraag. Gewoon domweg doorgaan is geen optie. Want ik ben niet “gewoon” zwanger.

Ik ben zwanger! Mijn lichaam maakt een nieuw mens in mijn lichaam. Dat is super bijzonder, en kost veel energie. Dan mag ik beste wat aardiger en liever zijn voor mijzelf. En mijn lichaam een handje helpen in plaats van het nog zwaarder te maken dan het al is.

 

Lees ook

Fabels over vetverlies die je zo snel mogelijk moet vergeten

Fabels over vetverlies die je zo snel mogelijk moet vergeten

Fabels over vetverlies die je zo snel mogelijk moet vergeten Weet je niet zeker welk advies je moet volgen als het gaat om vetverlies? laat mij je helpen. Lees hier alle feiten en fabels over vetverlies.Welke fabels over vetverlies moet je zo snel mogelijk vergeten?...

Chocolade brownie

Chocolade brownie

Chocolade brownie met een twist Een lekkere snack, dat bijna net zo lekker is als een echte chocolade brownie. Alleen wat caloriearmer.Genieten van een caloriearme chocolade brownie Wat is er nu lekkerder dan een brownie? Juist een brownie met chocolade én minder...

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor onze trainingen? Laat het ons weten!

Vertel ons hoe we contact met je kunnen opnemen.


Zodra we je aanvraag hebben ontvangen nemen we contact met je op om een afspraak te maken.


Lekker sporten?

X
×