fbpx

5  REDENEN OM HIIT TRAINING TE DOEN

Ben jij bekend met HIIT?

Nog nooit HIIT geprobeerd? Het is nooit te laat om iets nieuws te proberen! In dit blog geven we je 5 redenen om HIIT training te doen

Maar wat is het eigenlijk? Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) zijn korte explosieve oefeningen afgewisseld met een korte herstelpauze.

5 redenen om HIIT training te doen

 

High Intensity Interval Training (HIIT) is een super populaire en effectieve manier van trainen vooral om gewicht te verliezen.

Denk aan lessen zoals bootcamp-, kettlebell-, en circuittraining. Dit zijn HIIT trainingen. Maar onze kickbokstraining voor beginners valt daar ook onder.

Er zijn ongelooflijk veel voordelen voor je lichaam en geest door het doen van HIIT-training. En deze wil ik graag met je delen.

Hier zijn 5 redenen waarom je HIIT een onderdeel van je trainingsroutine zou moeten maken.

5 redenen om HIIT trainingen te doen

  • 1 Het is tijdbesparend

Als je een drukke levensstijl hebt, kan het een enorme worsteling zijn om tijd te maken om te trainen. Het goede nieuws is, met HIIT gaat het lukken- minder is meer!

HIIT-workouts zijn ontworpen om van korte duur te zijn, met sessies van gemiddeld 30 minuten. De reden waarom HIIT in korte tijd ZO effectief is, is omdat het een superhoge intensiteit heeft en meerdere spiergroepen tegelijk aanspreekt.

Het constant wisselen tussen het voltooien van de oefening gevolgd door de rustperiode, brengt je hartslag hoog genoeg om je lichaam onder metabolische druk te plaatsen. Dit betekent dat je MEER calorieën kunt verbranden in minder tijd!

  • 2 Helpt spiermassa te behouden en vet te verbranden

In tegenstelling tot sommige andere vormen van cardio die je spiermassa kunnen verminderen, helpt HIIT je spieren te behouden!

Dit komt omdat HIIT-oefeningen over het algemeen dumbbells, kettlebells en zelfs lichaamsgewicht gebruiken om je spieren uit te dagen en te vormen. Terwijl ze tegelijkertijd vetverlies stimuleren.

  • 3 Verbetert je cardiovasculaire conditie

Zelfs als je van krachttraining houdt (zoals ik), moet je je cardiovasculaire gezondheid niet verwaarlozen. HIIT is een vorm van een cardio-oefening. Wat betekent dat het werkt om de werking van je hart te verbeteren. Dit is super belangrijk om je algehele conditie, uithoudingsvermogen en weerstand te verbeteren en je risico op vele vormen van chronische ziekten te verlagen. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn!

  • 4 HIIT kan altijd en overal worden gedaan!

HIIT-workouts vereisen minimale apparatuur en kunnen binnen, buiten, in de sportschool of thuis worden gedaan. Hoewel dumbbells je HIIT-training zullen helpen bevorderen, zijn er tal van HIIT-oefeningen waarbij alleen je lichaamsgewicht wordt gebruikt. HIIT is super uitdagend, ongeacht waar je traint of welke uitrusting je tot je beschikking hebt. Dus zelfs op vakantie kun je aan de slag.

  • 5 Post-workout endorfines!

We weten allemaal dat lichaamsbeweging ons een goed gevoel geeft. Maar wist je dat HIIT-workouts een aanzienlijke stijging van endorfine stimuleren in vergelijking met andere vormen van lichaamsbeweging?

Endorfines zijn die feel-good hormonen die ervoor zorgen dat je je na een training gelukkiger en energieker voelt. Voor mij is de manier waarop ik me voel na HIIT echt een van de beste voordelen. Zodra je je HIIT-workout hebt gedaan, voel je je klaar om de rest van je dag te rocken!

 

Heb je nou zin gekregen om een HIIT trainingen te doen. En de voordelen zelf te ervaren. Vraag dan een proefles aan.
Er gaat niets boven het zelf doen en voelen. En vind je het helemaal niets. Nou, dan weet je dat ook weer. Toch iets geleerd van de ervaring.

Ik zie je in de les!

Marjolein

Lees ook

Hongergevoel tijdens het afvallen?

Hongergevoel tijdens het afvallen?

Worstel je met hongergevoel tijdens het afvallen?Worstel je met hongergevoel tijdens het afvallen?Bijna iedereen, en ook jij,  is eens in een afslankfase geweest. Een fase om een poging te doen om af te vallen en/ of strakker te worden. Dus je kent het...

Deze 9 tips gaan je helpen afvallen

Deze 9 tips gaan je helpen afvallen

Deze 9 tips gaan je helpen met afvallen.Deze 9 tips gaan je helpen afvallen. Voel je je verloren met je voeding en over hoe je het moet aanpakken? Overspoeld met (teveel) informatie? Ben je mentaal niet toe aan het bijhouden van calorieën op dit moment? Behoefte aan...

willem doet een carrieremove

willem doet een carrieremove

Breaking news! Willem doet een carrièremovePer 1 maart kun je je door Willem laten opereren in het OLVG.Per 1 maart a.s. gaat Willem aan het werk als neurochirurg in het OLVG! Hij heeft er veel over gelezen, youtube filmpjes bekeken en op instagram veel reels bekeken....

Je wilt aan de slag, of je hebt nog vragen?

×