fbpx

De eerste FitChallenge van 2018 loopt alweer bij af en ook deze editie was weer ontzettend leuk en leerzaam. Het blijft voor ons altijd erg leuk om met een gemotiveerde groep aan de slag te gaan. Deze groep van meer dan 15 personen was dan ook het meest verschillend die we ooit hebben gehad. Zo zaten er bekende WLC’ers tussen, een (ex) topsporter, (dit keer) maar 1 heer, dames die sterker waren dan zij dachten, keukenprinsesjes en dames die sterker waren dan menig heer 😉 Door deze verschillen kregen we een leuke dynamiek in de groep.

(Blijvend) resultaat gaat samen met een goede en krachtige mindset.

Dit gedeelte wordt vaak vergeten of verwaarloosd. Wist je dat ons brein meer dan 50.000 gedachtes produceert per dag!? De meeste gedachten gaan over wat je aandoet, gaat eten, hoe je naar je werk komt en of je nog boodschappen moet doen etc. Maar ook veel negatieve gedachten; ik ben dik, het lukt me nooit om ….. etc. Het gekke is dat deze gedachten zo normaal zijn voor je, dat het je niet eens meer opvalt dat je zo denkt.

Maar met die 50.000 verschillende gedachten is het moeilijk je te focussen op gedachten die het verschil voor je kunnen maken. En het risico is daardoor is dat je je gaat focussen op een gedachte die helemaal niet voor je gaat werken. Het is dus de truc om zoveel mogelijk het positieve van alles in te gaan zien en bepaalde denkpatronen te gaan doorbreken om het échte verschil te kunnen maken. Want het verschil ga je pas maken als je in de juiste balans zit van: krachtige mindset, juiste levensstijl en workouts.

Daarom hebben we dit onderdeel toegevoegd aan de Fitchallenge. Juist omdat dit onderdeel het verschil kan maken om je goed te voelen zowel lichamelijk als geestelijk. En het is zeker niet makkelijk, en na 8 weken challenge ben je er zeker nog niet. Maar het legt wel een basis waar je verder mee aan de slag kunt. Het legt een basis om patronen te herkennen en jezelf op tijd terug te fluiten en te herpakken. Alleen jij kunt dat doen, niemand anders.

Verander je mindset, dan verander je alles!

Hieronder kun je een paar reacties lezen van onze challengers die gedeeld zijn in de besloten FB groep. Want zo makkelijk is het nog niet om lief tegen jezelf te zijn, en je te focussen op de dingen die goed gaan!

Ik vind de mindset ook bijzonder lastig. Na een dag vol stress op het werk is het sporten mijn uitlaatklep.

4x per week alles eruit halen wat erin zit. En dan komen de tegenslagen waardoor je terugvalt op het oude patroon.

Maar met de juiste motivatie en de super begeleiding van Willem en Marjolein, heb ik de juiste koers weer te pakken en boek ik elke les progressie. De juiste balans is gevonden en de centimeters vliegen eraf. Tips voor het nemen van vitamine hebben vruchten afgeworpen..

P.  (man, 39 jaar)

Potverdikkie…. mindset veranderen is een partij lastig. Maar toch wel trots op mijzelf dat ik al ruim een jaar 2x in de week om 07.00 u bij jullie sport. Nouja… soms wel 10 over 7… Wie had dit kunnen denken.

En het doet mij echt goed om de dag zo te starten op die manier is alles makkelijker en positiever!.

D. (vrouw, 31 jaar)

Best een lastig dingetje, zo’n mindset. Waar ben je trots op? Wat doe je goed, wat zijn je valkuilen? Waar ik nu het meest trots op ben is dat ik me al 5 weken lang goed hou aan de eet richtlijnen ondanks alle verleidingen ????. Ook kom ik al bijna een jaar lang elke week 2x trainen. Voorheen wilde ik nog wel eens niet gaan want geen zin, moe, niet zo lekker voelen of helemaal afhaken na de vakantie maar niet het afgelopen jaar, daar ben ik nog het meest trots op ?? en ja natuurlijk heb ik ook wel eens een baaldag (zoals gisteren) maar hé ook dat mag ik van mezelf en ook daar ben ik trots op dat het mag van mezelf ?

B.  (vrouw, 53 jaar)