fbpx Skip to main content
Zwangerschap

Het begin van het zwangerschapsprogramma van WLC Trainingen

Hoe hard ik ook trainde, ik bleef dat buikje houden.
Na veel geduld, educatie, rehab oefeningen is dat nu weg en ben ik waarschijnlijk, sterker dan ooit!

Ik ben Marjolein, getrouwd met Willem en samen runnen wij WLC Trainingen en een gezin. In december 2015 ben ik moeder geworden van een geweldig lief dochtertje, en er is een tweede kindje onderweg.

Ik heb een hele makkelijke eerste zwangerschap gehad en ik heb tot het einde van de rit gesport en les kunnen geven. Wat ik toen miste tijdens mijn zwangerschap was kennis en informatie over het veilig en gericht kunnen (kracht) trainen. Maar ook over het herstellen van een bevalling.

Je lichaam verandert, je belastbaarheid wordt anders, maar hoe anders?
En wat kun en mag je nog wel doen?

En ook het herstellen van een zwangerschap, hoe doe je dat precies?
Want na 6 weken mag je weer sporten, maar hoe verantwoord is dat dan?

Ben je ineens na 6 weken rust weer net zo sterk als daarvoor? Dat was voor mij onduidelijk en dat was de start van mijn zoektocht.

Hoe hard ik ook trainde, ik bleef dat buikje houden.

Ik bleek met een rectus diastase uit de race te zijn gekomen. Mijn twee rechte buikspieren waren niet meer bij elkaar. En dat verklaarde meteen mijn buikje. Want hoe hard ik ook trainde, ik bleef een buikje houden.

Maar ik had ook het gevoel dat ik mijn core niet onder controle had. En dat voelde heel vervelend. Ik ben daarom zelf op onderzoek gegaan. Ik ging artikelen lezen, trainingen en webinars volgen. Kortom mij verdiepen in zwangerschapstraining. En dit op mijzelf toepassen.

Ik voel mij weer sterk, zo niet sterker dan ooit!

Na veel onderzoek kon ik eindelijk gerichter gaan trainen. En dat heb ik gedaan. Een jaar lang, elke avond 10 minuten specifieke oefeningen gedaan om mijn core te herstellen, en weer sterker te maken.

De diastase zit er nog steeds, en gaat niet meer weg. Ik heb een wijking van bijna 3 vingers. Maar mijn core heb ik compleet onder controle, mijn buik is plat(ter) en ik voel mij weer sterk, zo niet sterker dan ooit.

Een fitte zwangerschap zorgt ervoor dat je je energieker voelt, je sterk en zelfverzekerd voelt wanneer het moment daar is om (waarschijnlijk) de zwaarste en mooiste klus van je leven te klaren. Maar ook dat je door te sporten, sneller hersteld en je kunt genieten van je kindje en het moeder zijn.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik niet de juiste hulp gehad om goed en verantwoord te kunnen trainen en te kunnen herstellen van een zwangerschap.

Ik moest zelf op zoek en dat kostte veel tijd, energie, moeite, onzekerheid, frustratie en vele tranen. Dat kan ik moeders nu besparen. Moeders uit onze regio hoeven niet meer op zoek, maar kunnen nu bij ons terecht voor de juiste begeleiding.

De mensen door wie je begeleid wordt tijdens je zwangerschap weten veel van de baby maar minder van sport en bewegen. En fysiotherapeuten weten doorgaans weinig van zwangerschap en postnataal herstel.

Wij zijn de plek voor deskundige begeleiding op het gebied van sporten en bewegen tijdens en na je zwangerschap en helpen je graag.

Mijn eigen zoektocht was destijds frustrerend maar achteraf heel leerzaam en dankzij deze ervaring hoef jij die zoektocht niet zelf uit te voeren.

Want op de dag dat je kindje wordt geboren, wordt er ook een mama geboren. En ik draag graag mijn steentje bij om een SuperMama op de wereld te zetten.

Marjolein

Samen met Willem run ik WLC Trainingen. Als coach heb ik mij gespecialiseerd in het sporten tijdens en na een zwangerschap en ben ik een MNU (MacNutritionUni) gecertificeerd voedingsdeskundige. Met beiden specialisaties werk en handel ik alleen met gegevens die voortkomen uit de hoogst mogelijke onderzoeken.