fbpx

Worstel je met hongergevoel tijdens het afvallen?

Worstel je met hongergevoel tijdens het afvallen?

Bijna iedereen, en ook jij,  is eens in een afslankfase geweest. Een fase om een poging te doen om af te vallen en/ of strakker te worden. Dus je kent het verschrikkelijke gevoel van de HELE TIJD honger hebben.

Gemakkelijk afvallen met het Back in Shape programma

Afvallen is ook zwaar en niet makkelijk.

Hoewel een calorietekort 100% nodig is om je smulrand en blubberbuik weg te krijgen. Betekent dit niet dat dit een gemakkelijk proces is.

Een calorietekort is een eenvoudig concept. Weet je nog: minder eten dan je nodig hebt.
Maar het kan soms erg moeilijk zijn om je eraan te houden. Afvallen is heel zwaar!

Wanneer je nu bezig bent om af te vallen of dat binnenkort wilt gaan doen. En je worstelt met je hongergevoel en daardoor twijfel je of je het wel vol gaat houden. Hier mijn tips voor jou.

Mijn top tips tegen hongergevoel zijn:

Minder vloeibare calorieën
Het eten van echt/ vast voedsel geeft je een langer vol gevoel. Het drinken van een shake duurt 5 seconden en weg is. Met een maaltijd ben je langer bezig, je ogen zien iets op je bord liggen dat werkt ook door én in je maag duurt het langer om vast voedsel af te breken dan een shake.

Eet niet terwijl je wordt afgeleid
Eet altijd in een bewuste staat. Wat betekent dat je gaat zitten en je puur concentreert op het eten dat voor je ligt. Dit zorgt voor een betere verbinding met onze hersenen en onze maag, wat de focus legt op een voller gevoel aan het einde van de maaltijd. Dit zorgt er ook voor dat je je niet overeet.

Kijk geen tv of scrol niet gedachteloos op je telefoon – we zijn er allemaal schuldig aan, maar het is een slechte gewoonte om te hebben!

Blijf gehydrateerd
Water drinken is de beste manier om je vol te voelen als je wilt afvallen. Uitgedroogd zijn zal signalen naar je hersenen sturen dat je ook honger hebt, zelfs als je dat niet bent. Drink veel daarom water!!

Krik je vezels omhoog
Het eten van voedsel met meer vezels zal een positieve invloed hebben op je “langer vol gevoel”. Het meest vullende voedsel met veel vezels dat we kennen zijn aardappelen. Dus een geweldige optie om toe te voegen aan je dieet.

Pump up the volume
Zoek naar voedsel dat je veel kunt eten maar weinig calorieën bevat – ze zijn je beste vriend in een dieetfase! Deze voedingsmiddelen, zoals groenten, zullen je het gevoel geven dat je enorrrrm veel hebt gegeten. Wat in werkelijk niet zo is.

Maak en houd je aan een slaapschema
Een persoon die slecht slaapt, heeft meer kans op een hoger niveau van onbedwingbare trek en honger. Streef naar een strikte bedtijdroutine (zoveel als je kunt) elke nacht en krijg ook elke nacht dezelfde hoeveelheid slaap.

Wees lief voor jezelf
Je moet onthouden dat het 100% normaal is om af en toe honger te hebben. Helaas werkt honger (soms) hand in hand in een fase van vetverlies. Het zal komen en gaan, maar het is normaal, dus wees niet te streng voor jezelf.

Nou, dat waren ze! Mijn beste tips om jezelf te helpen met die honger wanneer dat nodig is.

Het belangrijkste punt is dat een calorietekort 100% nodig is om af te vallen. En honger is iets dat je hierdoor zult ervaren, dus wees voorbereid en zorg voor een goed regime!

Succes!

Marjolein

 

Lees ook

5 redenen om een HIIT training te doen

5 redenen om een HIIT training te doen

5  REDENEN OM HIIT TRAINING TE DOENBen jij bekend met HIIT?Nog nooit HIIT geprobeerd? Het is nooit te laat om iets nieuws te proberen! In dit blog geven we je 5 redenen om HIIT training te doen Maar wat is het eigenlijk? Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT)...

Deze 9 tips gaan je helpen afvallen

Deze 9 tips gaan je helpen afvallen

Deze 9 tips gaan je helpen met afvallen.Deze 9 tips gaan je helpen afvallen. Voel je je verloren met je voeding en over hoe je het moet aanpakken? Overspoeld met (teveel) informatie? Ben je mentaal niet toe aan het bijhouden van calorieën op dit moment? Behoefte aan...

willem doet een carrieremove

willem doet een carrieremove

Breaking news! Willem doet een carrièremovePer 1 maart kun je je door Willem laten opereren in het OLVG.Per 1 maart a.s. gaat Willem aan het werk als neurochirurg in het OLVG! Hij heeft er veel over gelezen, youtube filmpjes bekeken en op instagram veel reels bekeken....

Je wilt aan de slag, of je hebt nog vragen?

×