fbpx

Onlangs heeft Willem een interessante presentatie mogen geven op een opleidingsinstituut waar verschillende diëtisten en voedingsdeskundigen studeren. Jessica van Vliet, een leuke dame die bij ons traint, heeft een eigen opleidingsinstituut namelijk Kosmeoo Health en geeft lessen op verschillende locaties in het land.

Tijdens de PT trainingen raakten Willem en Jessica vaak in gesprek over het onderwerp “voeding”. Vooral over hoe wij voeding inzetten om bepaalde lichamelijke klachten op te lossen zoals; herstel na ziekte, slechte vertering, slaap problemen etc. Dat vond zij zo interessant dat Jessica, Willem heeft uitgenodigd om hierover een presentatie te komen geven.

Willem is dit keer geweest op de locatie in Nieuw Vennep waar de opleiding Sport en Voeding werd gegeven. De deelnemers van deze opleiding kwamen uit verschillende beroepstakken; fysiotherapeuten, gewichtsconsultenten en personal trainers.

Het thema van de presentatie was: voeding als geneesmiddel. De meeste ziektes die wij tegenwoordig kennen en waarmee we te maken kunnen krijgen zijn voeding gerelateerd. Dat wil zeggen, door je voeding aan te passen kunnen de klachten weer verdwijnen.

In de reguliere geneeskunst worden eerder medicijnen voorgeschreven dan dat er gekeken wordt naar het aanpassen van voeding, dit om de simpele reden dat artsen geen verstand hebben van voeding, maar wel heel goed pilletjes kunnen voorschrijven. Hier werd uitgebreid op in gegaan met verschillende ziektebeelden als voorbeeld.

Na de presentatie heeft Willem de deelnemers een korte training gegeven met de bekende WLC warming up en een leuke “Sally up en down” als afsluiter. Het bleef nog lang onrustig in Nieuw Vennep.