Heb je zin in iets ander dan havermout of kwark? Maar geen zin of tijd om ervoor te kokkerellen?

Dan is een mug cake misschien wel iets voor jou?

Super simpel, uit de magnetron, klaar in 5 minuten, eiwitrijk én laag in calorieën!

 

Hoe maak je die? Nou zo!

Dit heb je nodig:

  • 2 eetlepels havermout (komt neer op 15 gr.)
  • 2 eetlepels ei eiwit (15 – 20 gr.)
  • 2 eetlepels whey proteine (20 gr.)
  • 2 eetlepels magere kwark (40 gr.)

Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar in een bakje dat in de magnetron kan. 

Doe het geheel in de magnetron voor 2,5 minuten et voilà… le mug cake!

Zo los eten is een beetje saai, daarom kun je het geheel aankleden met kwark en/of fruit zoals blauwe bessen, aardbeien of banaan.

Le mug cake bevat (zoals hierboven gemaakt):

169 kcal 12,2 gr. koolhydraten 23.4 gr. eiwitten 2.5 gr. vetten

​Je kunt de havermout vervangen door andere soorten meel zoals volkoren of spelt maar ook door een banaan.

Eet smakelijk!!​
Ps. het lekkerste is de mug cake wel direct na het opwarmen. Daarna wordt de cake een beetje sponzig.