fbpx

Yoga? bodybalance? Pilates? Been there, done that.
Wil je wel iets yoga-achtigs doen, maar trek je dat zweverige niet zo?

De nieuwe fitnesstrend die je dan moet proberen is Essentrics. Een actieve manier van stretchen dat de bewegingen van Tai Chi, fysiotherapie en ballet combineert. Niet alleen om je flexibiliteit te verbeteren maar ook om je mobiliteit.

In 60 minuten heb je een full body work-out achter de rug en werk je aan een betere lichaamshouding. Je zal snel merken dat je spieren sterker en slanker worden. En dit alles doe je op passende muziek. De les is voor iedereen (jong en oud, man en vrouw en ook als je a-sportief bent) Na de les voel je je 10cm langer en weer helemaal opgeladen.

Essentrics is geen les waarbij je alles perfect moet kunnen of enorm flexibel voor moet zijn om te beginnen. Je kunt gewoon lachen met de persoon naast je wanneer je samen staat te stuntelen op 1 been bijvoorbeeld.

Met Essentrics leggen we de nadruk op de totale range of motion (het maximale bewegingsbereik van een spier of gewricht) in tegenstelling tot yoga, waarin je verschillende houdingen enige tijd moet vast houden. Het is een dynamisch manier van rekken in beweging, wat betekent dat je flexibiliteit ontwikkelt op de manier waarop je lichaam het nodig heeft tijdens de groepslessen, fitness of het dagelijkse leven.

Door Essentrics oefeningen te doen verbeter je de flexibiliteit van  je gewrichten. Hierdoor voorkom je o.a. rugpijn, stijve heupen en pijnlijke schouders en help je het te genezen.

Het doel van dit programma is om de volledige spierstructuur uit te rekken, te versterken en opnieuw in balans te brengen, waardoor je flexibeler en leniger wordt.

Na 3 lessen voel je het verschil en wil je nooit meer iets anders. 

Bekijk ons rooster wanneer de lessen zijn, en plan meteen een gratis proefles. 

×