Goede voornemens, nieuwe doelen stellen. Het hoort allemaal bij het nieuwe jaar. Maar vaak sneuvelen de gestelde doelen en voorgenomen voornemens binnen een maand. Vaak is dat omdat je te snel en te veel wilt.

 Van een bankzitter naar fitgirl/ boy en ineens 3x in de week sporten. 
 Van een “alles-eter-wat-je-lekker-vindt” naar een soepsaladesengeenbrood-type veranderen.
 Van “lekker een wijntje op z’n tijd” naar ik ga een jaar niet drinken.
 Van 1x per jaar een yogales of meditatie doen en nu het ineens elke dag willen doen
 Van een 6-weken-na-de-bevalling-moeder het leven oppakken alsof er niets gebeurt is en volle bak gaan sporten op het oude niveau
 Van nog nooit een kilometer hardgelopen naar ik ga de halve marathon van Rotterdam lopen…

… en zo kan ik nog wel even doorgaan 😉

Deze veranderingen zijn te groot, te veel en daarom vaak niet haalbaar. Het roer gaat dan ineens zo drastisch om dat het teveel aanpassen is. Er zit ook vaak geen plan achter. Want inderdaad je valt af door van “alles-eter” naar “soepslaenikeetgeenkoolhydratenmeer” te gaan.

Maar de vraag is? Ga je dit volhouden? Is dit een manier van afvallen c.q. leven dat je leuk vindt en waarbij je gaat ontdekken waarom je eigenlijk in eerste instantie te zwaar bent? Wat je valkuilen zijn? Nee, niet echt.

Waarschijnlijk vind je er geen zak aan, en geef je het snel op. Omdat het leven op “soepslaenikeetgeenkoolhydratenmeer” helemaal niet leuk is!

De fout die veel mensen maken is zich vastklampen aan doelen (#goals). Veel mensen zijn zelfs een soort van verslaafd aan het werken met of aan doelen. Maar zijn helaas niet zo gefocust op het (groei)proces naar die doelen toe. 

Kleine stapjes nemen, testen of het werkt, of dit past bij jou, eventueel aanpassen en doorzetten, zijn stappen die je kunt nemen om later met succes de grote sprong te nemen. Oftewel de grote verandering door te voeren. En het belangrijkste… om deze verandering vast te houden!

Richt je pijlen niet op resultaten, maar op het (groei)proces naar het gewenste resultaat.

Deze manier van denken & trainen gebruiken we in al onze programma’s en coaching trajecten. En daarom boeken onze cliënten successen en behouden zij die ook.

Groei en resultaat horen wel bij elkaar. 
Zonder groei is er geen resultaat, maar zonder resultaat is er ook geen groei. 

Het belangrijkste is de volgorde en waar je je op richt. Richt je je op groei en het proces? Dan kun je nooit falen.

Richt je je alleen op het resultaat? dan zet je jezelf op voor falen.
Want de kans is veel meer aanwezig dat je je resultaat niet haalt zoals je zelf in gedachten had.