fbpx

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten tijdens de corona lockdown.

Kun jij jezelf die soms oh zo nodige schop onder je kont geven?

Hoe blijf je gemotiveerd om te blijven sporten?

Het gemotiveerd blijven om te blijven sporten kan in de huidige situatie lastig zijn. Met de sluiting van sportscholen, recreatiegebieden en buitentrainingszones en de aanbeveling om zoveel mogelijk #blijfthuis te gebruiken, kan motivatie ver te zoeken zijn.

Wij willen graag dat jij het gevoel hebt dat je deze rare tijd hebt overwonnen, in plaats van terug te kijken en te voelen alsof het zonde was!

Hier zijn onze beste tips om gemotiveerd te blijven om te blijven sporten en je in de juiste mindset te krijgen!

 

Schrijf je doelen op

Velen van ons hebben een idee van waar we willen zijn, maar weten niet echt hoe we daar moeten komen. Het in kaart brengen van jouw doelen kan een uitstekende manier zijn om je voortgang bij te houden.

Stel kleine doelen zodat je de kleine overwinningen onderweg kunt vieren! Ik zet mijn doelen graag uiteen met behulp van het SMART systeem. Met dit systeem moet elk doel specifiek, meetbaar, acceptabel, relevant en tijdgebonden zijn.

Voor mij werkt deze winnende combinatie voor het stellen van doelen. Het kan je echt helpen om meer gemotiveerd te blijven om te blijven sporten, je doelen te herkennen en daarom doelen te bepalen die je ook écht kunt bereiken.
 

Zoek een sport of programma dat je leuk vindt

Het kiezen van een vorm van lichaamsbeweging die je leuk vindt, is het allerbelangrijkste om gemotiveerd te blijven om te blijven sporten. Als je geniet van de oefeningen of het programma wat je doet, dan kun je je veel gemakkelijker houden aan de training.

Ik hou van op kracht gebaseerde training, of dat nu met gewichten, weerstandsbanden of zelfs lichaamsgewicht is. Dit type training is veelzijdig en kan worden aangepast aan elke persoonlijke situatie.

Als je van dit type training houdt en je thuistraining verder wilt ontwikkelen, probeer dan eens één van onze (online) trainingen zoals de kettlebell-, circuit,- of bootcamptraining. Zo haal je het maximale uit jou training! 

Voel je niet schuldig

Okee, dus je hebt deze week een training overgeslagen, of je hebt gisteren een beetje te veel gegeten. Let it gooo! Vandaag is een nieuwe dag om fris te beginnen.

Loskomen van het schuldgevoel zal je veel beter van dienst zijn dan jezelf dagenlang in de weg zitten ermee. Je kunt niets aan het verleden doen, maar je kunt de toekomst veranderen.

Wees aardig voor jezelf en accepteer het proces en hoe jij het doet. Het ziet er misschien anders uit dan anderen, maar je komt er wel. Gezondheid en fitness is geen doel op korte termijn, het is iets waaraan moet worden gewerkt als onderdeel van een levensstijl.

Ik pas ook elke keer mijn fitnessdoel aan. En ook dat avontuur heeft altijd de nodige hobbels die ik moet nemen. Tijdens dat avontuur leer ik weer veel, en kom ik mijzelf geregeld tegen. Maar ik kom er uiteindelijk wel. En dat doen jij ook! 

 

Verbonden blijven met je vrienden

Door je wekelijkse trainingen met je vrienden te loggen of samen online te doen, blijf je niet alleen op het goede spoor, maar het is ook een goede manier om verbonden te blijven!

Als je vriend of vriendin net een geweldige training heeft gedaan, kan dit je misschien inspireren om ook in beweging te komen! De sleutel hiervoor is om in te checken bij anderen zonder jezelf met hen te vergelijken.

Onthoud wat jouw doelen zijn, iedereen kan zich in verschillende fasen van hun eigen individuele sportavontuur bevinden. Als je merkt dat je in deze negatieve mindset terechtkomt, kijk dan terug naar hoe ver je bent gekomen. Ook al zijn het maar kleine stapjes in de goede richting, daarvoor verdien je alle lof! 

Voordelen voor je humeur

Het is gemakkelijk om in een negatieve gemoedstoestand te komen als er zoveel gekke dingen gebeuren in de wereld om ons heen!  Verstrikt raken in het nieuws kan angst en stress veroorzaken die onze gemoedstoestand kan beinvloeden.

In plaats van beweging als een zware taak te beschouwen, onthoud dan alle positieve voordelen die het voor je humeur brengt.

Sporten en/of bewegen kan je helpen om meer serotonine aan te maken; een neurotransmitter die betrokken is bij het reguleren van stemming en beloning. Het kan je ook helpen om meer endorfines vrij te maken; chemicaliën die werken als natuurlijke geluksversterkers!

Dus de volgende keer dat je je een beetje down, teneergeslagen of overweldigd voelt, probeer dan eens te sporten en kijk hoe je je daarna voelt. Zelfs een sessie van 20 minuten kan je humeur helpen verbeteren! Probeer eens training van ons thuis!

Een WLC Training voor Thuis

Dus de volgende keer dat je je een beetje down, teneergeslagen of overweldigd voelt, probeer dan eens te sporten en kijk hoe je je daarna voelt.

Zelfs een sessie van 20 minuten kan je humeur helpen verbeteren!

Probeer eens een training van ons thuis!

Laat je ons weten hoe je je erna voelde?

Lees ook

5 redenen om een HIIT training te doen

5 redenen om een HIIT training te doen

5  REDENEN OM HIIT TRAINING TE DOENBen jij bekend met HIIT?Nog nooit HIIT geprobeerd? Het is nooit te laat om iets nieuws te proberen! In dit blog geven we je 5 redenen om HIIT training te doen Maar wat is het eigenlijk? Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT)...

Hongergevoel tijdens het afvallen?

Hongergevoel tijdens het afvallen?

Worstel je met hongergevoel tijdens het afvallen?Worstel je met hongergevoel tijdens het afvallen?Bijna iedereen, en ook jij,  is eens in een afslankfase geweest. Een fase om een poging te doen om af te vallen en/ of strakker te worden. Dus je kent het...

Deze 9 tips gaan je helpen afvallen

Deze 9 tips gaan je helpen afvallen

Deze 9 tips gaan je helpen met afvallen.Deze 9 tips gaan je helpen afvallen. Voel je je verloren met je voeding en over hoe je het moet aanpakken? Overspoeld met (teveel) informatie? Ben je mentaal niet toe aan het bijhouden van calorieën op dit moment? Behoefte aan...

×