fbpx

Zou de Fit Challenge – Back in Shape editie iets voor mij zijn?

Ik ging het gewoon proberen. En mét resultaat.

Ik was huiverig om te starten met de Fit Challenge van WLC Trainingen.

Laatst zag ik een foto van mijzelf mooi ingelijst bij mijn oma staan. Halverwege 2018, ik in uniform bij mijn beëdiging met een trotse oma ernaast.

Toen ik die foto zag dacht ik bij mijzelf, wat heb ik een stappen gezet. Eind dat jaar realiseerde ik me, ik moet toch echt wel wat gaan doen en het sporten weer oppakken.

Stoppen na 12 jaar voetballen en hetzelfde blijven eten, heeft geen positieve uitwerking op je lichaam.. maar een poging sportschool had ik al eens gedaan.

Vandaar dat ik ook erg huiverig was toen ik jullie back in shape programma voorbij zag komen op fb. Maar niet geschoten is altijd mis en mocht het niet bevallen, dan kan ik na die 10 weken altijd stoppen.

Als ik nu terugkijk, denk ik “goed gedaan!”

Zo startte ik in januari 2019 ook bij de groep. Tuurlijk, afvallen is mooi meegenomen, maar mijn reden was hoofdzakelijk om weer in beweging te komen.

Gedurende die weken heb ik zoveel geleerd. Ook dingen waarvan ik nu denk “hoe kan je dat niet weten”.. maarja dat was bij mij hetzelfde “door de bomen zie je het bos niet meer”. Er is ook zoveel informatie en veel tegenstrijdige adviezen.

Wel wist ik al bij het begin, ik ga niet drastisch mijn eetpatroon veranderen. Gewoonweg omdat ik daar geen zin in had. Ik houd gewoon van pizza, friet, taart, stroopwafels etc.

Tegenwoordig komt het wel eens voor dat als ik dan een bakje chips pak, ik achteraf vaak misselijk ben. En zo ben ik bijvoorbeeld al een eitje gaan eten waardoor ik een boterham minder eet per dag en ben ik eigenlijk veel meer fruit gaan eten dan ik hiervoor deed.

Tuurlijk de aanpassingen kunnen altijd beter of meer, maar dat houd ik misschien niet vol. Dit zijn 2 van een aantal hele kleine aanpassingen die, als ik naar nu kijk, al bijna routine zijn geworden. En als ik daar dan nu naar kijk, denk ik zo “dat heb je goed gedaan”.

 

Ik ben super trots als ik kijk waar ik begonnen ben en waar ik nu sta. Niet alleen dat ik sinds mijn laatste meting van maart 5,5kg kwijt ben, 1 soms zelfs 2 broek maten kleiner nodig heb, wat echt wel een heerlijk gevoel geeft. Maar zeker ook dat ik weer met plezier sport, bij jullie.

Altijd motiveren tijdens elke les, persoonlijk betrokken en mij willen helpen.

En dan nog alle gekheid van Willem. Ook kon ik er zo nu en dan niet onderuit komen met minder gewicht te trainen met de deadlift tijdens de circuittraining met Marjolein.

Willem en Marjolein, bedankt voor alle eerlijkheid, gekheid, hulp en de WLC verbondenheid!

Een dankbaar WLC familielid,

Daphne

Lees ook

Fabels over vetverlies die je zo snel mogelijk moet vergeten

Fabels over vetverlies die je zo snel mogelijk moet vergeten

Fabels over vetverlies die je zo snel mogelijk moet vergeten Weet je niet zeker welk advies je moet volgen als het gaat om vetverlies? laat mij je helpen. Lees hier alle feiten en fabels over vetverlies.Welke fabels over vetverlies moet je zo snel mogelijk vergeten?...

Chocolade brownie

Chocolade brownie

Chocolade brownie met een twist Een lekkere snack, dat bijna net zo lekker is als een echte chocolade brownie. Alleen wat caloriearmer.Genieten van een caloriearme chocolade brownie Wat is er nu lekkerder dan een brownie? Juist een brownie met chocolade én minder...

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor onze trainingen? Laat het ons weten!

Vertel ons hoe we contact met je kunnen opnemen.


Zodra we je aanvraag hebben ontvangen nemen we contact met je op om een afspraak te maken.


Lekker sporten?

X
×